MERAK EDİLENLER

– 4 Adet biyometrik resim
– Nüfus cüzdanı fotokopisi ( kurstan çekilir )
– Diploma , tastikname veya öğrenci belgesi
– Sağlık Raporu ( Kurs yardımcı olacaktır)
( Sağlık raporu için 2 adet biyometrik resim gereklidir)

  • a. “M”, “A1” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 16 (onaltı) yaşını bitirmiş olmak.

    b. “A2”, “B”, “BE”, C1”, C1E”, “F” ve “G” sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.

    c. “A” sınıfı sertifikalar için 20 (gücü 15 kilovatı aşan üç tekerlekli motosikletler için 21) yaşını bitirmiş olmak.

    ç. “C”, “CE”,“D1” ve “D1E” sınıfı sertifikalar için 21( yirmi bir) yaşını bitirmiş olmak.

    d. “D”, “DE” sınıfı sertifikalar için 24 (yirmi dört) yaşını bitirmiş olmak.

Öncelikle kursa kayıt yaptırmanız gereklidir. Her ayın 10. gününe kadar kayıt yapılması halinde ehliyet alma süresi daha da kısalmaktadır. Gerekli evraklar başlığı altında istenilen belgeler getirilip müracaatınızı gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra teorik eğitim derleri ve direksiyon eğitimi dersleriniz başlar bu esnada E-sınav randevunuz alınarak sınavdan başarılı olmanız durumunda çok kısa süre sonra direksiyon uygulama sınavına alınırsınız. Başarılı olma durumuzda kurstan belgelerinizi bir kaç içinde alıp nüfus müdürlüğüne randevu gününüzde müracaat ederek süreci sonlandırmış olursunuz.
 
E-sınavda adayın 4 sınav hakkı vardır.
 
Sürücü adayı eğer ki e-sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir e-sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son e-sınavdan itibaren 1 ay içinde e-sınava girmek zorundadır. Eğer 1 ay içinde yeni e-sınava girmezse 1 hak yanmış olur.
 
Ehliyet almanın ikinci aşaması olan direksiyon sınavı, bir eğitmen ve bir gözetmen eşliğinde uygulanıyor. Her birey için ortalama 35 dakika süre ayrılıyor. Sınava girecek kişilerden ilk etapta aşağıdakileri doğru uygulaması bekleniyor:
  • Araca biner binmez koltuğu ve aynaları kendine göre ayarlayıp emniyet kemerini takması,
  • Ön hazırlığı tamamladıktan sonra debriyaja basıp vitesi boşa aldıktan sonra kontağı çevirerek aracı çalıştırması,
  • Frene basılı tutup el frenini indirmesi ve gideceği yöne doğru sinyal vermesi,
  • Tekrar debriyaja basarak aracı 1. vitese alıp gaza basması ve yola doğru ilerlemesi…
 
Bu ilk hareketin ardından gözetimciler sürücünün yapacağı farklı hareketlere odaklanıyor:
  • Direksiyonu, “9.15” olarak adlandırılan konumda tutması,
  • Önceden yerleştirilmiş iki duba arasına, dubalara çarpmadan tek manevrada park etmesi,
  • Yaklaşık 25 metre boyunca şerit ihlali yapmadan geri geri gitmesi,
  • Yolculuk sırasında ya da duruşlarda ani fren yapmaması,
  • Önündeki araçla takip mesafesini koruması,
  • Dönüşler sırasında ayna kontrolünü iyi yapması ve sinyal vermesi,
  • Trafik işaretlerine uyması,
  • Trafik ışıklarına ve geçiş üstünlüklerine dikkat etmesi…
 
Gözetmen sizden aracı durdurup park etmenizi istediğinde, aracı durdurduktan sonra vitesi boşa almalı ve el frenini çekmelisiniz. Sınav sırasında gözetmenin size aracın iç donanımı ve motor parçaları hakkında da sorular sorabileceğini unutmayın.
  • Ehliyet deneme sınavı öncesinde gireceğiniz yeri öğrenmek için hali hazırda online bir platform mevcut değil. Bu bilgiyi size sürücü kursları sınava giriş belgenizi onaylarken veriyor. Bu belge olmadan sınava girmeniz mümkün değil. Dolayısıyla belgeyi edindiğinizden emin olmalısınız.
  • Yazılı sınava girerken nüfus kağıdınız mutlaka yanınızda olmalı.
  • Sınav saatinden geç giderseniz sınava alınmayarak başarısız sayılırsınız. Rahat bir ön hazırlık için sınav başlama saatinden yarım saat önce orada olmakta fayda var.
  • Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz.
  • 2021 Yılında hangi ehliyet sınıfı olursa olsun “bütün sürücü adayları” aynı sınava girmektedir. Tüm sürücü adaylarına aynı sorular sorulmaktadır. Bu düzene göre ehliyet sınavında toplam “50 soru” soruluyor.

     

    Ehliyet sınavında hangi alanlardan kaç soru soruluyor?

    Ehliyet sınavında 50 sorudan;

    12 tanesi ilk yardım,

    23 tanesi trafik,

    9 Tanesi motor, 

    6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır.

    Ehliyet sınavından geçmek için kaç puan almam gerekiyor?

    Puanlama çok basit. Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.

  • Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız “en az 35” olsun geçiyorsunuz.

    15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.

  • Sorulara bakıldığında bir kısım sorular bilgi ile rahatlıkla çözülebilecek düzeydedir. Bir kısım sorular ise adayların mantık yürütmesini hedeflemektedir. Genel olarak bakıldığında sınavın çok ağır olmadığı görülmektedir. Sonuçta tıpta uzmanlık sınavına girmiyorsunuz. Adaylara önerimiz konulara iyice çalışıp online olarak sistemimizden soruları çözmeleridir. 

  • Ehliyet sınavı 4 şıktan oluşuyor ve yanlışlar doğruyu götürmüyor. İçiniz rahat olsun. Bilmediğiniz soruları mantığınıza uygun olarak çözebilirsiniz.

  • Türkiye genelinde BÜTÜN RANDEVULAR alt kısımda verdiğimiz linkten alınacaktır. Başvurunun ilk aşamasında “Başvuru Türü” olarak “Sürücü Belgesi” seçeneğini seçiniz. 

    Devamında Ad, Soyad, T.C Kimlik No, Doğum tarihi bilgilerini giriniz ve Güvenlik kodunu doğrulayınız.

    Açılan ekran üzerinden İL ve İlçe seçmeniz gerekiyor. İlçe Nüfus Müdürlüklerinden size uygun olanını seçmelisiniz. Bu seçimden sonra en yakın tarihli randevu listelenecektir. Dilerseniz randevuya aile bireylerini de ekleyebilirsiniz(Aile bireyleri ekranda görüntülenecektir). Kişi ekleme işlemlerinin ardından randevu tarihini ve saatini değiştirebilirsiniz.

    Tüm işlemler tamamlandığında beyan ettiğiniz cep telefonu numarasına onay kodu gönderilecek. Bu onay kodunu randevu sistemine girildikten sonra işlem tamamlanacaktır.

     

    Nüfus müdürlüğü sayfası üzerinde ehliyet randevu sorgulama yaparak randevunuzun doğru olduğunu teyit edebilirsiniz. Randevu iptalini de aynı ekran üzerinden yapabilirsiniz. Cep telefonu bilginizi hatasız girmeniz gerekmektedir. 

    https://randevu.nvi.gov.tr/

Hayat Paylaşınca Güzel

denizli asil sürücü kursu

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email